Turism, cazare, agrement, obiective turistice in romania
Mai mult decat cazare!

turismagrement.ro pe Facebook turismagrement.ro pe Youtube turismagrement.ro pe Instagram

Salvamar judetul Arges

Asezare: Situat in zona central-sudica a Romaniei,pe paralela 45, de pe crestele Muntilor Carpati pana in zona de campie, judetul Arges apartine provinciei istorice Muntenia. Este traversat de raul Arges.

Relieful: Relief divers de la zona montana la nord, Carpatii Meridionali, varfuri de peste 2500 metri (Moldoveanu 2544m, Negoiu 2535m, Varto 2460m, Piatra Taiata 2395m) pana spre campie, coborand pe valea raului Arges. Zona montana include si Muntii Piatra Craiului( Vf. Tamasul Mare 1735m, Pietricica 1764m) si masivul Iezer-Papusa cu varfurile Iezerul Mare 2462m, Papusa 2391m, Batrana 2341m, Coltii caprei 1905m. In nord-est, Masivul Bucegi cu Vf. Leaota de 2133m si Sf Ilie de 1888m.

Bazine hidro: Bazinul raului Arges, de la izvoare, lacul de acumulare de la Vidraru si lacurile Oesti, Albesti, curtea de Arges, Zigoneni, Valcele, Budeasa, Bascov, Pitesti; Bazinul Topologului, Neajlovului, Cotmeana si Teleormanul. Lac de acumulare la Pecineaga pe cursul superior al Dambovitei si la Voina pe cursul superior al Raului targului (lacul Rausor).
Lacuri montane in Muntii Fagaras: Iezer, Buda, capra, Galbena Mare.

Traditii: Festivaluri specifice (populare) in zona de munte.

Rezervatii: Piatra Craiului 14800 ha in doua judete Brasov si Arges.

Turistice: Manastirea Curtea de Arges, Fantana lui Manole, Manastirea "Negru Voda" Campulung - Muscel, Pestera Dambovicioara,lacurile de acumulare ca zone de petrecere a timpului liber, transfagarasanul.
Momentan nu avem Salvamar in judetul Arges.


Informatii
Despre turismagrement.ro
Termeni si conditii de utilizare
Prelucrarea datelor cu caracter personal
Contact turismagrement.ro
S.C. JTI Advertising S.R.L.
CUI: 36164977
Nr. Reg. Com.: J14/235/2016
E-Mail: inregistrari@turismagrement.ro

turismagrement.ro Facebook Messanger turismagrement.ro pe Facebook
Administrare unitate
Adauga unitate
Accesare cont unitate