Turism, cazare, agrement, obiective turistice in romania
Mai mult decat cazare!

turismagrement.ro pe Facebook turismagrement.ro pe Youtube turismagrement.ro pe Instagram


Obiective turistice, Chei si pesteri, Sacele, Brasov

Canionul 7 scari

Distribuie pe Facebook Distribuie pe WatsApp
  • Chei si pesteri - Canionul 7 scari
  • Chei si pesteri - Canionul 7 scari
  • Chei si pesteri - Canionul 7 scari
  • Chei si pesteri - Canionul 7 scari
  • Chei si pesteri - Canionul 7 scari
  • Chei si pesteri - Canionul 7 scari
  • Chei si pesteri - Canionul 7 scari

Video de prezentare Canionul 7 scari

Canionul 7 scari pe harta


Sapte Scari, adancite in calcare jurasice, ce pastreaza urmele evolutiei morfologice recente a intregului masiv Piatra Mare.

Cheile Sapte Scari sunt situate in partea central-vestica a Muntilor Piatra Mare, la o altitudine medie de 980m, nu departe de Valea Timisului (Dambu Morii), pe paraul Sapte Scari, afluent de stanga a Vaii Sipoaie. Sunt cele mai mari si mai spectaculoase chei din intreg arealul Masivului Piatra Mare.

Canionul 7 scari are o lungime de 160m si o diferenta de nivel de 58m. Treptele au inaltimi intre 2.5 si 15m, pe fiecare treapta sunt construite scari metalice verticale.
Initial scarile au fost din lemn iar in anii 70 au fost inlocuite cu scari metalice, in anul 2013 scarile au fost reinoite impreuna cu drumul de acces (Valea Sipoaia).
Defileul are peretii aproape verticali si foarte inalti (peste 50m), continuand sa fie slefuiti de permanenta cadere a apei.

Canionul 7 scari este considerat un loc unic in europa datorita faptului ca geologii au descoperit ca acest canion dateaza din mezozoic (perioada dinozaurilor). Partea de jos ar data din jurasic, iar partea de sus din triasic (ambele fiind perioade încadrate în mezozoic).

Accesul in canionul sapte scari nu necesita echipament special dar este recomandat sa purtati bocanci de munte antiderapanti. Nu este recomandat persoanelor cu rau de inaltime.

Traseul porneste din dreptul Cabanei Dambul Morii (670 m altitudine), accesul facandu-se din DN 1, fiind marcat banda galbena pana la baza canionului

Traseul prin canion nu prezinta mari pericole, dar trebuie atentie la urcatul scarilor care din cauza apei sunt alunecoase.
Dupa parcurgerea celor 7 scari, ajungem la un punct de rascruce de unde putem alege: traseul din dreapta pentru ocolirea canionului (marcaj punct rosu) si intoarcerea pe acelasi traseu ca la venire (banda galbena), sau traseul din stanga marcat cu triunghi albastru spre Prapastia Ursului
Localitate: Sacele
Judet: Brasov
GPS: N 45.566947, E 25.6433373

Obiective turistice Sacele si judetul Brasov
Restaurante Sacele si judetul Brasov
Culuburi si Pub-uri Sacele si judetul Brasov
Evenimente Sacele si judetul Brasov

Informatii
Despre turismagrement.ro
Termeni si conditii de utilizare
Prelucrarea datelor cu caracter personal
Contact turismagrement.ro
S.C. JTI Advertising S.R.L.
CUI: 36164977
Nr. Reg. Com.: J14/235/2016
E-Mail: inregistrari@turismagrement.ro

turismagrement.ro Facebook Messanger turismagrement.ro pe Facebook
Administrare unitate
Adauga unitate
Accesare cont unitate