Turism, cazare, agrement, obiective turistice in romania
Mai mult decat cazare!

turismagrement.ro pe Facebook turismagrement.ro pe Youtube turismagrement.ro pe Instagram


Obiective turistice, Cascade si lacuri, Siriu, Buzau

Lacul Vulturilor (Lacul fara fund)

Distribuie pe Facebook Distribuie pe WatsApp
  • Cascade si lacuri - Lacul Vulturilor (Lacul fara fund)
  • Cascade si lacuri - Lacul Vulturilor (Lacul fara fund)
  • Cascade si lacuri - Lacul Vulturilor (Lacul fara fund)
  • Cascade si lacuri - Lacul Vulturilor (Lacul fara fund)
  • Cascade si lacuri - Lacul Vulturilor (Lacul fara fund)
  • Cascade si lacuri - Lacul Vulturilor (Lacul fara fund)
  • Cascade si lacuri - Lacul Vulturilor (Lacul fara fund)
  • Cascade si lacuri - Lacul Vulturilor (Lacul fara fund)
  • Cascade si lacuri - Lacul Vulturilor (Lacul fara fund)
  • Cascade si lacuri - Lacul Vulturilor (Lacul fara fund)

Video de prezentare Lacul Vulturilor (Lacul fara fund)

Lacul Vulturilor (Lacul fara fund) pe harta


De mii de ani, în inima Munţilor Siriu, cerul se oglindeşte într-un lac de poveste. De această apă, acunsă de ochii curioşilor, se leagă legende despre care oamenii locurilor spun că au un sâmbure de adevăr. Lacul Vulturilor, format la peste 1400 metri altitudine, se află într-o zonă puţin cunoscută de turişti, cu peisaje sălbatice, aproape nemodificate.

Lacul Vulturilor sau Lacul fară Fund se află în apropierea localitaţii Carasna - Sita Buzăului judeţul Covasna şi Gura Siriului din judeţul Buzău.

Lacul Vulturilor este cu precadere unul dintre obiectivele turistice de mare anvergura a acestei zone, fiind situat la o altitudine de 1.420 m, in Muntii Siriului, pe partea estica a versantului Malaia, intinzandu-se pe o suprafata de 0,90 ha si avand o adancime maxima de 2,5 m, in pofida denumirii populare ce contine sintagma de Lac fara fund.

Fiind un lac periglaciar, Lacul Vuturilor poate fi considerat sinonim cu frumusetea, pentru ca, peisajele ce il inconjoara sunt rapitoare, iar imaginea lacului in sine completeaza cu gratie aceasta frumusete, aproape radicand-o la rang de arta.

Până la apa ascunsă în inima munţilor este însă cale lungă. Urcuşul către vârful muntelui iţi ia ore bune, asta dacă iei potecile la pas.
Merită însă orice efort deoarece peisajele sălbatice sunt de-o frumuseţe cum rar mai întâlneşti. Peste tot e o linişte deplină si cu cât înaintăm, cu atât locurile ne par tot mai rupte de lume.

Ajunşi la Poarta Vânturilor veţi observa că aici se întâlnesc trei trasee turistice. Spre lacul vulturilor însă ati mai avea de mers încă o jumătate de oră.
Pentru cei răbdători, care reuşesc să ajungă pe cel mai inalt pisc, există şi răsplată!

Frumuseţile oferite de natură te lasă cu gura căscată.

De ce i se spune Lacul Vulturilor?

Denumirea de Lacul Vulturilor îi revine lacului datorită marelui scriitor Alexandru Valhuţă şi a însemnărilor sale facute în opera sa, România Pitorească. Alexandru Vlahuţă spune că acesta ar fi fost sălaşul de primăvară al vulturilor, ei având obiceiul să işi înveţe puii să zboare în această regiune. Superba legendă a dat numele lacului, devenind, datorită lui Vlahuţă, cunoscut în toată tara sub numele de Lacul Vulturilor.

Al doilea nume, cel popular, şi anume Lacul Fără Fund, este datorat altei legende cunoscute prin partile locului, ce nu are, aşa cum ar fi de închipuit, nici o legătură cu adâncimea lacului. Se spune că un cioban, sătul de această meserie, şi-ar fi părăsit turma de oi, aruncându-şi bata în acest lac.
După mult timp, el o regăseşte plutind pe Dunăre, moment la care, cuprins de nostalgia locurilor natale, decide să se întoarcă la vechile lui activitaţi, căutându-şi turma de oi şi realizând că oieritul este, cu adevărat menirea sa.

Zona din imediata vecinătate a Lacului Vulturilor este cunoscută ca fiind singura zonă unde pot fi găsite caprele negre, protejate de lege, acestea fiind pe cale de dispariţie. Acest lucru este datorat şi faptului ca vorbim despre o zonă salbatică, in adevaratul sens la cuvântului.
Pe malul lacului se află cabana de vănatoare Lacul Vulturilor. Cabană este cu circuit închis, dar există posibilitatea de campare în curte sau lângă lac. Lucru cu adevărat frumos îl reprezintă faptul că, în imediata apropiere a cabanei Lacul Vulturilor, se află un izvor cu apă potabilă.
Pentru turiştii care nu doresc însă să înopteze pe Vârful Masivului Siriu există pensiunile din zonă care oferă confortul necesar unui sejur de neuitat în depresiunea Întorsura Buzăului.
Localitate: Siriu
Judet: Buzau
GPS: N 45.509203, E 26.1334296

Agrement Siriu si judetul Buzau
Cazare Siriu si judetul Buzau
Restaurante Siriu si judetul Buzau
Culuburi si Pub-uri Siriu si judetul Buzau
Servicii Siriu si judetul Buzau
Produse traditionale Siriu si judetul Buzau
Evenimente Siriu si judetul Buzau

Informatii
Despre turismagrement.ro
Termeni si conditii de utilizare
Prelucrarea datelor cu caracter personal
Contact turismagrement.ro
S.C. JTI Advertising S.R.L.
CUI: 36164977
Nr. Reg. Com.: J14/235/2016
E-Mail: inregistrari@turismagrement.ro

turismagrement.ro Facebook Messanger turismagrement.ro pe Facebook
Administrare unitate
Adauga unitate
Accesare cont unitate