Turism, cazare, agrement, obiective turistice in romania
Mai mult decat cazare!

turismagrement.ro pe Facebook turismagrement.ro pe Youtube turismagrement.ro pe Instagram


Obiective turistice, Biserici si manastiri, Costinesti, Constanta

Manastirea Sfanta Elena de la mare

Distribuie pe Facebook Distribuie pe WatsApp
  • Biserici si manastiri - Manastirea Sfanta Elena de la mare
  • Biserici si manastiri - Manastirea Sfanta Elena de la mare
  • Biserici si manastiri - Manastirea Sfanta Elena de la mare
  • Biserici si manastiri - Manastirea Sfanta Elena de la mare
  • Biserici si manastiri - Manastirea Sfanta Elena de la mare

Manastirea Sfanta Elena de la mare nu are incarcat film de prezentare

Manastirea Sfanta Elena de la mare pe harta


Infiintarea Manastirii "Sfanta Elena de la Mare" a fost hotarata in anul 1921 sub numele de Manastirea Tatlageac, in localitatea 23 August (Domnita Elena pe atunci). Constructia sa incepe insa abia in anul 1929 in prezenta Principesei Elena, cea care a donat terenul pentru ridicarea manastirii. Ca urmare a atacurilor pirateresti asupra maicutelor, se decide inlocuirea acestora cu calugari. Sfantul Sinod al Bisericii Ortodoxe Romane hotaraste desfiintarea manastirii la data de 3 octombrie 1950. Paraclisul a fost demontat si transportat la Schitul "Sfantul Pantelimon" din Techirghiol.
Nu departe de acest loc, in anul 1996, se pune piatra de temelie a noului asezamant monahal, in prezenta unui sobor de preoti si a Inalt Prea Sfintitului Lucian, care la data de 21 mai 1998 sfinteste biserica cu hramul "Sfintii Imparati Constantin si Elena".

La trei kilometri de statiunea Costinesti, se afla Manastirea "Sfanta Elena de la mare". Reinfiintata la data de 14 mai 1996, aceasta poarta hramul "Sfintilor Imparati Constantin si Elena".
Lasand in urma plaja aglomerata a Costinestiului, la capatul unui drum marginit de o parte si de alta de verdeata, se afla manastirea. In stanga este marea, iar in dreapta o linie de cale ferata. Ajuns in fata bisericii, portile larg deschise pentru oricine dau, parca, o senzatie de liniste sufleteasca, de impacare.
De la intrare observi cata munca se deprinde intr-un astfel de loc. Gradina este plina de legume, intr-o ordine de admirat, iar potecile impanzite cu flori pe margini. O amenajare cu totul aparte si binecuvantata, atata timp cat in pustietatea asta gasiti o fantana cu apǎ rece si limpede.
Biserica nu este foarte incapatoare, insa interiorul este foarte curat si orice detaliu este bine pus la punct.
Picturile peretilor au fost realizate de Viorel Neagu, Adrian Dumitru si Radu Trandafir.
In interiorul bisericii se afla si mormantul maicii starete Maria Vasile, initiatoarea inceperii constructiei manastirii, trecuta la cele vesnice in anul 2005. De atunci, de manastire s-au ocupat maica stareta Cipriana Negoescu impreuna cu alte patru maici si un preot duhovnic. Pe langa viata de obste, acestia se ocupa de gradina, animale, dar si de camerele in care vara sunt cazati pelerinii.
Privelistea, linistea si faptul ca manastirea este amplasata departe de orice zgomot al orasului, care ti-ar distrage atentia, sunt avantaje pentru oricine ajunge aici.
Vara se amenajeaza in curte un loc special unde se tin slujbele, astfel pot participa cat mai multi crediniosi, biserica fiind destul de mica in interior. Biserica Manastirii adaposteste moaste ale Sfantului Nifon, Patriarhul Constantinopolului si ale Sfintilor Mucenici Zotic, Atal, Camasie si Filip de la Niculitel, judetul Tulcea.

Manastirea "Sfanta Elena de la Mare" ofera cazare si masa pelerinilor pe timpul verii, iar din anul 2015 detine si un centru medical de recuperare, proiect realizat cu fonduri europene.
Localitate: Costinesti
Judet: Constanta
GPS: N 43.923574, E 28.6331083

Agrement Costinesti si judetul Constanta
Cazare Costinesti si judetul Constanta
Restaurante Costinesti si judetul Constanta
Culuburi si Pub-uri Costinesti si judetul Constanta
Servicii Costinesti si judetul Constanta
Produse traditionale Costinesti si judetul Constanta
Evenimente Costinesti si judetul Constanta

Informatii
Despre turismagrement.ro
Termeni si conditii de utilizare
Prelucrarea datelor cu caracter personal
Contact turismagrement.ro
S.C. JTI Advertising S.R.L.
CUI: 36164977
Nr. Reg. Com.: J14/235/2016
E-Mail: inregistrari@turismagrement.ro

turismagrement.ro Facebook Messanger turismagrement.ro pe Facebook
Administrare unitate
Adauga unitate
Accesare cont unitate